Novembre al Corredor

Seguint la tendència tardorenca d’enguany (i de fa uns anys ja), el novembre ha sigut càlid, però a diferència de la severa sequera del passat octubre, ha plogut molt! Gràcies a les abundoses pluges dels últims tres dies del mes, a Ca l’Arenes ens han caigut a sobre 146,5 litres. Déu n’hi do!

Malgrat això, el vent, tres o quatre dies freds i més de calents no han permès recuperar la temporada boletaire, tot i que d’apagallums, potes de cavall, gites de bruixa i bolets de tinta n’hi ha hagut força tot aportant diversitat i color a les passejades boscanes.

Com que enguany els colors tardorencs han trigat molt a arribar en el cas de moixeres, oms i plàtans, i han brillat per la seva absència en molts altres arbres, que han passat del verd al marró de cop; les cireres d’arboç sí que han alegrat la temporada i s’han convertit en els autèntics colors tardorencs: groc, taronja i vermell sobre un contrastat verd obscur.

I és que la fructificació d’arboços ha sigut bastant abundosa. Els senglars, les guineus i els gorjablancs se’n fan uns tiberis! Les llavors petites i de color marró clar destaquen entre les femtes, tot sovint amb clares mostres d’anar una mica lleuger… També han fructificat espectacularment els fruits del marfull! Fruits laxants però de gust desagradable i efectes molt agressius! No els provéssiu pas!

Ah, i per cert, també s’ha vist alguna serp blanca encara activa a finals de mes! Coses de les temperatures suaus…

IMG_20141210_091354

 

Anulem el frase 'Els comentaris esta tancats'-->