Aprofiteu el confinament i feu un hort urbà!

19998ec890680414d3faad147d1d8f6f-1528286745

De ben segur que molts de vosaltres heu tingut la mateixa idea, però es que aquests dies de confinament ens poden portar a repensar moltes coses i, per exemple, crear un petit hort urbà al nostre balcó pot ser una bona idea. De fet, no cal comprar taules de cultiu, podeu utilitzar recipients de casa com ara ara carmanyoles, testos vells, ampolles de plàstic, etc. I fins i tot podeu fer germinar llegums, que de ben segur teniu a casa, o experimentar amb plantes com ara les pastanagues o les cebes, i plantar-les per veure què passa. No es tracta de fer una gran collita (o sí!), sinó sobretot experimentar i aprendre! Pel que fa al planter, en fruiteries i supermercats podeu trobar alguna cosa, però allà on podreu fer més tria i remena és a l’agrobotiga La Perla del Vallès, a Palou (Granollers), o al Sindicat de Cabrera de Mar. Però de ben segur que a qualsevol cooperativa agrícola propera al vostre municipi trobareu un ampli ventall de planter i llavor. Cal destacar que com a establiments de primera necessitat resten obertes.

A continuació us deixem enllaços a diversos articles que en parlen:

– COM GERMINAR LLAVORS? https://www.picaronablog.com/2013/02/germinar-semillas-de-hortalizas.html

– PLANTES QUE GERMINEN SENSE LLAVOR https://www.okchicas.com/tips/alimentos-comprar-una-vez-cultivar-siempre/

– TENS UN BALCÓ? FES-HI UN HORT URBÀ https://www.ara.cat/estils/hort-urba-confinament-coronavirus-covid-19_0_2424357612.html

També us enllacem un video amb trucs curiosos que us permetran fer germinar alguns vegetals sense necessitat de planter:

https://www.instagram.com/tv/B9cFukEhxSH/?igshid=qb9tapefksgu

I un magnífic article dels nostres companys assessors de Fundesplai:

– COM FER UN HORT URBÀ AL BALCÓ I POSAR-LO BEN BONIC https://escolesverdesbarcelonacomarques.ning.com/bloc-escoles-verdes/com-fer-un-hort-al-balco-i-posar-lo-ben-bonic

Si algú vol explicar la vostra experiència d’hort urbà, ens podeu enviar un correu amb fotos a corredoreducacio@gmail.com i ho compartirem amb la resta de centres!

BON CONFINAMENT!

Anulem el frase 'Els comentaris esta tancats'-->