2a Nit de les Arnes a Ca l’Arenes

El passat dissabte 4 de juliol a l’Escola de Natura del Corredor vam celebrar la 2a Nit de les Arnes, tal com vam fer l’any passat, però enguany dintre la programació de Passejades del Parc i amb les estrictes mesures a les que ens obliga la COVID19.

L’activitat començà amb una passejada pel bosc defoliat per l’eruga peluda del suro (Lymantria dispar), per comprendre el cicle d’aquesta arna, observar crisàlides, papallones mascle volant, femelles arrapades a troncs i les postes característiques embolcallades amb espuma groga. Tot una oportunitat de veure una fenòmen de la natura no recordat a la muntanya però propi d’aquesta espècie autòctona.

Un cop tornats a la casa, i amb el cel enfosquint-se, en Toni Pou ens ensenyà com fa les captures d’arnes mitjançant la instal·lació de trampes amb llums ultraviolades i de mercuri. Enguany aconseguírem capturar individus de fins a 15 espècies diferents.

 

Anulem el frase 'Els comentaris esta tancats'-->