Tornen les passejades pel Parc del Montnegre i el Corredor 2022

9-Passejant entre vinyes ret- Cristina Chaves

Les vint-i-vuit passejades que s’han programat de març a novembre del 2022 al Parc del Montnegre i el Corredor tenen per objectiu ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural del Parc i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme, bàsicament en cap de setmana, als municipis de l’àmbit del Parc: Arenys de Munt, Dosrius, Fogars de la Selva, Llinars del Vallès, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

Com sempre la proposta ofereix passejades per al públic general, tenen una durada d’entre 3 i 4 hores i estan guiades pels nostres guies, experts coneixedors del territori. Aquest programa permet descobrir indrets singulars com la vall d’Olzinelles, conèixer fauna, flora i tradicions populars, descobrir patrimoni com el castell de Palafolls, fer tallers i activitats com ara la Nit de les ratapinyades o conèixer projectes de recerca que s’estan duent a terme en el Parc com ara el seguiment del liró gris.

El preu per sortida és de 3 euros. Els menors d’entre 6 i 16 anys i els majors de 65 anys, 2 euros; i per als menors de 6 anys és gratuït. Com a requisits cal dur calçat i roba còmodes i aigua. Si el temps no permet fer l’activitat en bones condicions, s’anul·larà la sortida.

Les passejades transcorren per corriols i trams de camí de muntanya que poden oferir certes dificultats als usuaris que tinguin la mobilitat limitada. Les passejades més accessibles estan identificades com a “Passejada suau”. En alguna d’aquestes rutes es pot demanar el servei de Joëlette per a les persones amb mobilitat molt reduïda.

En totes les passejades és indispensable fer inscripció prèvia a l’Escola de Natura del Corredor (tel. 937 955 405). Consulteu-les al calendari de les Passejades guiades de la Xarxa de Parcs Naturals.

Anulem el frase 'Els comentaris esta tancats'-->