Canvi contra canvi climàtic

La crisi climàtica és el principal repte socioambiental que encara la Humanitat, particularment a la regió Mediterrània. Cal capacitar la població per afrontar-la.
Activitats adaptades a diferents nivells i formats realitzables al mateix centre.

  • Xerrada vivencial per a comprendre les causes, els efectes actuals i futurs, saber comens podem adaptar i com mitigar-la.
  • Taller del Canvi Climàtic, experimentem i investiguem els efectes del CO2 en l’atmosfera i en l’aigua de mar: generació de CO2, augment de la temperatura de l’aire, dilatació de l’aigua de mar, acidificació de l’aigua de mar i pujada del nivell del mar.

En els darrers 20 anys hi ha hagut una degradació progressiva i generalitzada de la biodiversitat. Aquesta disminució representa que algunes poblacions d’animals (les estudiades) han perdut ns a un 25 % dels seus individus.
Els boscos concentren una gran part de la biodiversitat terrestre. La manca d’aigua està afectant als boscos mediterranis, produint assecament de la vegetació, pèrdua de fulla fora de temporada, asincronia entre floració i cicle biològic d’insectes i aus, i increment de plagues forestals i d’espècies invasores.

  • Es treballa l’ídex de biodiversitat potencial d’un ecosistema forestal, amb l’objectiu de diagnosticar la capacitat d’acollir biodiversitat en una zona forestal concreta (alzinar proper a Ca l’Arenes o proper al centre educatiu).
  • El mètode utilitzat identifica 6 variables clau que influencien en la biodiversitat i que són fàcilment identificables i mesurables. És el mateix mètode que s’utilitza a Catalunya i a bona part d’Europa.
  • Versió simplificada per primària.