Primer recopilatori de recursos per dies de confinament
“S’ha dit que destruir la natura és com obrir la capsa de Pandora. Per contra, els sistemes naturals ben conservats són la garantia del manteniment dels fràgils equilibris que, quan es trenquen, provoquen pandèmies com l’actual. Malauradament, si no canviem radicalment el nostre model d’aprofitament dels recursos naturals, seran cada cop més habituals.
Un cop passada l’emergència sanitària actual, serà el moment de plantejar profunds canvis de model. En tots els àmbits. També en el de la nostra relació amb la natura. Caldrà protegir, conservar, restaurar i gestionar de manera racional els sistemes naturals. Això passa lògicament per un canvi de paradigma social, econòmic i polític, en la mateixa línia d’iniciatives basades en l’economia del bé comú i la justícia social, entre d’altres. Tant de bo aquest període d’alentiment del ritme de les nostres vides ens serveixi per replantejar també les nostres prioritats. Com a individus i com a espècie. Ens hi va la felicitat actual i la supervivència futura”.
Carles Castells (CREAF)
Us hem fet una tria de recursos perquè aquests dies de confinament pugueu seguir treballant, informant-vos i enriquir-vos, vosaltres i el vostres alumnes, en tot allò que fa referència a la sostenibilitat, perquè no ho oblideu, aquesta és una crisi ambiental resultat de la manera en com ens relacionem amb el nostre entorn.
- RECURSOS INTERESSANTS: OneZoom Tree of Life, magnífic recurs visual, que permet copsar l’arbre de l’evolució de les espècies des de milions d’any enrere fins a l’actualitat mitjançant zooms detallats. Molt recomanable!!
- ARTICLES NECESSARIS: http://blog.creaf.cat/coneixement/protegir-la-natura-es-protegir-la-nostra-salut/, article molt necessari de Carles Castell sobre la necessitat imperiosa de protegir el nostre entorn natural i la seva relació directa amb la pandèmia de COVID-9 i d’altres possibles situacions de risc futures.
- I ara un parell d’articles apareguts al web El Diari de l’Educació sobre educació i confinament amb visions diferents i alhora, creiem, que complementàries: un de Mercè Lòpez, L’Escola Virtual (https://diarieducacio.cat/escola-virtual/), i un d’Ana Yuste i Jaume Trilla El confinament, l’escola i l’apocalipsi pedagògic (https://diarieducacio.cat/el-confinament-lescola-i-lapocalipsi-pedagogic/).
- LA NATURA DE CASA ESTANT: Ens podeu seguir al nostre Instagram i veure quina activitat tenim al Corredor, prop de Ca l’Arenes, però també podeu seguir aquestes 10 webcams directe d’arreu d’Europa per comprovar com la natura segueix el seu curs estiguem confinats o no: http://www.ayudaparamaestros.com/2020/04/10-webcams-para-seguir-la-naturaleza-en.html
Deixa un comentari